Hur man hanterar negativ feedback, 5 sätt för att bli bättre.

2019-02-01

Vi alla får dem, kundrecensioner som känns en gnutta orättvisa. De flesta recensionerna som  upplevs negativa eller rent av löjliga. Men smart användning av dem kommer göra din klinik bättre, så vi har skrivit några tips. De kommer inte passa alla, men de kan passa just dig.

Bjud in till dialog (Var den som lyssnar, inte den som pratar).

När du bjuder in en missnöjd patient som känner att de inte har fått vad de betalat för eller en oväntad diagnos, finns det ett ”inte så” enkelt sätt att få dem på bättre humör. Det är att lyssna på hur de känner och ställa frågor, och inte ge dem sina svar. Låt motparten ge utlopp för sina frustrationer och ilska, och du kommer att vara den som tjänar på det. Innan du börjar denna exercis, försök att göra samma sak med din partner eller dina barn. Nästa gång du hamnar i bråk med dem, lugna ner dem med frågor som får dem att tänka efter. Var dock försiktig med att ställa fel sorts konfrontala frågor. Försök ta dig igenom deras argument med 50-100 ord eller färre, så gör du dig redo på att hantera deras feedback.

Skicka dem blommor på deras födelsedag.

Denna bit kan vara lite känslig eftersom det finns många regleringar om hur läkare och patienter får interagera, men om det finns tillfälle kan du skicka blommor till en patient som hade en dålig upplevelse. Finns det inte möjlighet för din klinik att betala för blommorna, överväg då om kanske du bör betala för dem från din egna börs. Blommor är en god signal som visar att du bryr dig och att du skulle önska en dialog om var saker har gått fel.

Se efter om det finns problemrutiner.

Ibland kan den dagliga rutinen bli alldeles för mycket rutin att hantera, och vi glömmer hur man märker problem i sin dagliga rutin. Eftersom stora problem kan uppstå bör du gå igenom din ställning varannan vecka eller en gång i månaden. Om det finns en negativ trend där så har du något att förbättra. Se till att du inte arbetar med ögonbindel, utan att du håller dig uppmärksam.

Sluta titta på recensioner online.

Om du förlitar dig på recensioner så finner du inte några svar, bara fler frågor. Onlinerecensioner är ett sätt för kunder att varna om ett företag, inte ett sätt för företag att bli bättre. Du slösar enbart tid genom att använda dig av onlinerecensioner som du inte kan få några svar från.

Använd Clinic Evaluator.

Som du kanske väntar dig kommer vi självklart vilja marknadsföra vår tjänst, men det är även ett faktum att våra kunder tycker att Clinic Evaluator är det bästa verktyget för dem att använda sig av för att hålla koll på sina organisationer. Med Clinic Evaluator kan du enkelt veta vad som händer omkring dig, och vi försäkrar dig att de patienter som lämnar dåliga recensioner är verkliga och inte mutade av konkuranter. Vi har alltid tid att diskutera djupare om hur vi kan göra din affär bättre, och vi använder oss alltid av en NDA (Non-disclosure Agreement.) när vi förhandlar med våra kunder.

Den här artikeln handlar om Clinic Evaluator.
Vår tjänst för kundnöjdhetsundersökningar för kliniker.

Läs mer

Kontakta Examinare

08-559 26 800


Offertförfrågan

Offertförfrågan

Ta reda på hur Examinare kan hjälpa dig! En av våra Examinare-experter kommer att kontakta dig inom kort för att diskutera dina behov och hur du kan dra nytta av Examinares lösningar.

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig inom kort.

Företag *

Namn *

Telefon (Till exempel: +46700000000) *

E-post *

Beskriv den tjänst du vill att vi ska tillhandahålla.
(När e-postmeddelandet har mottagits kan du ladda upp filer till biljettmeddelandet som skapas.)

Ungefärlig budget
(Ange ungefärligt och inkludera valuta) *

Anti-spam fråga

4+2= *

Newsletters from Examinare