Skapa kundundersökning för flygbolag och flyglinjer

2013-10-16

Med vårt unika paket för kundundersökning för flygbolag och flyglinjer kan ni få uppföljningar gjorda löpande utan att denna satsning blir en belastning för era interna processer. Vi på Examinare har ett unikt erbjudande för kundundersökning specialanpassat för flyglinjer och flygbolag. Alla flygbolag och flyglinjer känner av ökad konkurrens och det blir svårare och svårare att endast sälja på priset. Många flygbolag väljer att sälja sina biljetter till ett oförändrat pris men det blir mer sällsynt att denna typ av försäljningsmetod fungerar. Specialerbjudanden och större sittplatser är en del som gör att klasserna blir fler inom flygbolagen men det som alla flygbolag måste tänka på är att det är inte vilket pris kunden har betalt som gör att de kommer att flyg nästa gång med er utan vilken service de har fått. Har ni sett till att alla era resenärer har fått sina förväntningar överbeträffade? Ifall ni inte har lyckats med detta ännu är det dags för en löpande kundundersökning för flygbolag som kommer löpande att ge er just det ni behöver. Genom att alltid veta exakt vad era kunder tycker kommer ni att snabbt kunna matcha deras förväntningar och kundundersökningen kommer även att hjälpa er vid kommunikation med den enstaka kunden.

Skillnaden mellan Ekonomiklass (privatpersoner) & Businessklass/Första klass resenärer vid nöjd kund undersökningar för flygbolag.

Som vi alla vet så är det stor skillnad mellan vad man betalar kontra vad man får, det är självklart för många men den stora skillnaden mellan flyg för konsumenter som flyger ekonomi kontra businessklass är att förväntningarna hela tiden ökar beroende på vem personen är. Denna information kan man inte gissa sig till utan man måste fråga sig fram ofta och även på samma gång involvera ett specialerbjudande till den som svarar på frågorna. När det gäller Businessklass resenärer och första klass resenärer är det oftast inte samma person som flyger och köper biljetten. Detta betyder att det kan bli svårare att få svaren kontra kvalité / pris. Med dessa resenärer är det oftast endast förväntningar som styr ifall de kommer att resa igen med samma flygbolag.

Planering av kundundersökning flygbolag.

Examinare AB har lång erfarenhet av kundundersökningar gentemot många olika sektorer, vi har ett speciellt arbetsflöde där den ena kundundersökningen inte är identiskt med den andre. Vi anpassar alltid kundundersökningens frågor till det speciella flygbolaget och vi har full tystnadsplikt.

Frågor till kundundersökningar för flygbolag.

Nu gäller det att skapa er kundundersökning för flygbolag, har du nu två sätt att göra just detta, en är att du skapar en enkät i pappersform eller du kan använda ett enkätverktyg för att skapa frågeformulär i digital form. När det gäller sistnämnda kan man köpa ett vårt enkätverktyg med eller utan vårt erbjudande för flygbolag. Vid erbjudandepaketet så kan skapa samtliga frågor till er och sköta löpande utskick/uppföljningar. Vi hjälper även er med att analysera resultaten löpande i verktyget. Om du väljer att göra er kundundersökning för flygbolag i pappersform så är det en bra idé för dig att göra de frågor som verkligen är enkla att besvara. Frågor såsom "Har du njutit av din flygresa?" Och "Hade du några problem att checka in ditt bagage?". De vanligaste misstagen som görs av undersökningsfirmor är att överdriva sina pappersblankett eller kundundersökning för flygbolag. Detta kan leda till att människor blir irriterad och vill inte att fylla i frågeformuläret. Ett annat misstag är att tillåta kunderna att skicka in resultatet per post. Hur ofta har du själv gjort det? Resenärer har mycket mer att göra än att skicka in kundundersökningar via posten, deras vardag eller reseupplevelse tar över dagarna och de har mycket mer att göra än att skicka in en pappersenkät till ett flygbolag.

Fördelar med Examinares enkätverktyg.

De främsta fördelarna för ert flygbolag är att när kunderna har bokat sin biljett och checkat kan Examinare veta om detta och skicka en uppföljning direkt till deras email direkt när de har kommit fram till deras destination. (Man kan även med dagens internetuppkopplingar i flygplan göra det enkelt för resenärerna att svara på frågorna.) När de anländer de kommer att få ett SMS eller e-post och de kan svara på när de kan. Vanligtvis de människor som är mer än nöjd och de människor som inte är nöjda kommer att svara direkt, om du lägger till en påminnelse till alla som inte svarat efter 3 dagar kan ni komma över den magiska 30% besvarade gränsen varje gång. För att komma igång med er kundundersökning för flygbolag kan du kontakta oss på Examinare för en offert på bästa lösning där vi på Examinare hjälper dig att planera, genomföra och analysera dina resultat och hjälpa dig att läsa av era kunders vanor.

Den här artikeln handlar om våra företagstjänster.
Läs mer om hur vi kan hjälpa dig.

Läs mer

Kontakta Examinare

08-559 26 800


Offertförfrågan

Offertförfrågan

Ta reda på hur Examinare kan hjälpa dig! En av våra Examinare-experter kommer att kontakta dig inom kort för att diskutera dina behov och hur du kan dra nytta av Examinares lösningar.

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig inom kort.

Företag *

Namn *

Telefon (Till exempel: +46700000000) *

E-post *

Beskriv den tjänst du vill att vi ska tillhandahålla.
(När e-postmeddelandet har mottagits kan du ladda upp filer till biljettmeddelandet som skapas.)

Ungefärlig budget
(Ange ungefärligt och inkludera valuta) *

Anti-spam fråga

1+9= *

Newsletters from Examinare