Hur du skapar en riktigt bra SMS-enkät!

2014-05-14

Fler och fler har med sig sin mobiltelefon och många uppmärksammar sin telefon mer än sin mail, därför har vi på Examinare sedan 2009 levererat tusentals sms-enkäter till både Svenska och Internationella respondenter. Det finns mycket man kan göra med sms-enkät tekniken och det finns möjligheter att även koppla in inkommande SMS till att automatiskt skicka ut enkäter via e-post. Möjligheterna är oändliga med SMS-enkät och vi på Examinare har här samlat några av de användningsområden där vår tjänst tillämpas.

Kundundersökningar i form av SMS-enkät.

Sms på telefonen brukar alltid få allas uppmärksamhet och att följa en länk via sms till er enkät känns ofarligt och inte alls så tidsspillande som ni må tro. De flesta svarar på sms-enkäter när de färdas hem, på bussen, tunnelbanan eller i passagerarsätet på väg till festen. Kombinerar ni er sms-enkät med en belöning såsom en månad Spotify Premium eller liknande så ökar ni er svarsfrekvens markant.

Skicka ut en SMS-enkät utan att ha telefonnummer?

När man vill skicka ut en SMS-enkät så är det inte alltid man har alla nummer man vill skicka ut till. Det kan vara en uppföljning i ett klassrum eller efter en tillställning, i och med att man enkelt via Examinare ta emot sms kan man skapa ett automatiskt flöde där de som sms-ar in får en SMS-enkät tillsänt sig och där kan då era mottagare besvara enkäten direkt i telefonen.

Fungerar bara SMS-enkät på nyare modeller?

Vår teknik fungerar på även gamla mobiler som är tillverkade efter 2001 fram tills nu, nu är det kanske inte så många telefoner som är i livet ännu men det finns många andra telefoner där andra operatörers SMS-enkäter inte fungerar. Vi har sett till att all teknik fungerar så det behöver inte du tänka på, SMS-enkäterna är framtidssäkra och kompatibla med äldre mobiler.

Automatisk SMS-enkät vid leverans av gods.

Skickar man mycket leveranser och verkligen veta hur ens slutkunder uppfattar leveransen ska man absolut skicka ut SMS-enkät till samtliga av ens kunder när de har mottagit din vara. Ifall de är förbannade över sin leverans så kommer de att höra av sig men ifall era leveranstider har förlängts eller andra komplikationer har tillstött så är chansen rätt låg att ert företag får prata med kunden om det. Ifall dock detta nämns på ett party så får de snabbt veta ifall det finns andra leverantörer som är bättre och vem vet ifall dina kunder kommer tillbaka? Se till att följa upp dina kunder med SMS-enkät och ni vet vad som pågår.

Omröstningar via SMS.

Omröstningar är inte någon SMS-enkät men många företag och organisationer väljer att använda sig av dem. Examinare har en teknik som heter Magic Polls som är nästa generations omröstningar där man kan enkelt skicka in sin röstning via SMS och resultatet visas i realtid, Magic Polls kan kombineras med Twitter och Hemsideröstningar.

Kort om hur du kommer igång med SMS-enkät.

För att komma igång med SMS-enkät i ert företag kan ni beställa ett konto direkt på internet (via sidan Priser) eller kontakta oss för guidning till den bästa lösningen för ert speciella projekt. Du kan få en offertförfrågan direkt genom att besöka denna länk. Fyll i formuläret mycket noggrant så att vi kan ge er en offert som återspeglar era förväntningar. Vi ser fram emot att hjälpa ert företag med bättre feedback med hjälp av SMS-enkät.

Den här artikeln handlar om våra företagstjänster.
Läs mer om hur vi kan hjälpa dig.

Läs mer

Kontakta Examinare

08-559 26 800


Offertförfrågan

Offertförfrågan

Ta reda på hur Examinare kan hjälpa dig! En av våra Examinare-experter kommer att kontakta dig inom kort för att diskutera dina behov och hur du kan dra nytta av Examinares lösningar.

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig inom kort.

Företag *

Namn *

Telefon (Till exempel: +46700000000) *

E-post *

Beskriv den tjänst du vill att vi ska tillhandahålla.
(När e-postmeddelandet har mottagits kan du ladda upp filer till biljettmeddelandet som skapas.)

Ungefärlig budget
(Ange ungefärligt och inkludera valuta) *

Anti-spam fråga

9+8= *

Newsletters from Examinare