Restaurant Service Quality Measurement Service (RSQMS).

RSQMS is more than just restaurant customer satisfaction surveys on the internet, a Questionnaire or even a Tablet in the restaurant, it is a partnership between Examinare and your restaurant. Through Guest Feedback Surveys, Online Reviews and Blogs we help you counteract negative publicity. Simply put, we help you guard your brand online.

Ongoing every month, every day, every hour you have a feedback team that works for you to find and counteract negative publicity online.

More than just a Questionnaire. We provide real Restaurant Customer Satisfaction Surveys.

With Examinare you will not only get a team of knowledgeable Professionals, planning and the tools according to where you are right now, we also plan together with your business to scale together in an organic way. Having a monthly communication with your team in Examinare on your Online reputation is a must in our digital age. Examinare will act as your own Feedback Research Team and Quality of Service Team and reporting to you directly.

Benefits on our Restaurant Service Quality Measurement Service (RSQMS).

Your own Team of Professionals
We research all data and find negative feedback and counteract it on your behalf.
All technology fees are included
With our RSQMS you are paying for getting results. We solve all the technical setups and planning.
Monthly status meetings
We work closely together with your company and report results per monthly basis.

Trusted Worldwide

Price Quotation

Price Quotation

Find out how Examinare can help you! One of our Examinare experts will contact you shortly to discuss your needs and how you can benefit from Examinare Solutions.

Fill in the form and we will contact you shortly.

Компанија *

Име *

Телефонски број (Пример: +46700000000) *

E-mail адреса *

Опишете ја услугата којашто би сакале да Ви ја овозможиме.(Откако e-mail пораката ќе биде примена, Вие ќе можете да прикачите датотеки кон email адресата што ќе биде креирана)

Проценет буџет
(Приближна цифра со валута) *

Анти-спам прашање

8+5= *

Newsletters from Examinare

Latest News

Service quality survey with Delivery Evaluator.

When creating a service quality survey there is a lot of factors involved in the project. It is not something that you should take lightly. Templates and word files that you can download online are not...

Прочитај повеќе

What is churn rate? The Whycancel team answers.

Today churn rate has become a popular expression, before most call-centers and telemarketing was using it more than the average companies. With all the reaction of Covid-19 and when more and more companies...

Прочитај повеќе

New Design and new services - Happy 2021!

We all have had the turbulent year 2020, the Corona virus has made its impression in the world and making some businesses change their ways, some has stopped operations and some have scaled-down.We here...

Прочитај повеќе

Ресторантска контролна табла за потрошувачко задоволство (РКТПЗ)


Ако ги слушате гостите ќе знаете што треба да се подобри за да се заработи повеќе.

Осигурајте се дека реагирате според информации, а не според претпоставки.

Прашајте ги Вашите потрошувачи што мислат во однос на Вашите бизнис цели, самите контролирајте ги клучните повратни податоци и надградувајте го бизнисот.

Избегнете лоши коментари

Избегнете лоши коментари и ширење на гласини преку активно изведување на потрошувачки анкети. Ниту еден ресторан во светот не успева да достигне 100% задовлни потрошувачи но кога знаете што треба да се смени, тогаш станувате покреативни и секојдневно добивате резервации.

Научете како да заработите повеќе.

Доколку потрошувачите очекуваат одредено ниво на квалитет а Вие не успевате да го достигнете, тогаш неопходна е промена на услугите за да заработите повеќе и да овозможите повеќе редовни потрошувачи како и резервации за друштвени настани- свадби, протоколи итн.

Вие нарачувате, ние доставуваме

Кога ќе ја добиете Ресторантската контролна табла за потрошувачко задоволство на Examinare, се' што треба да направите е да ни кажете како функционира Вашиот бизнис. Останатото препуштете ни го нам. Тоа го вклучува следново:

  • Составување прашања.

  • Поставување на технички решенија.

  • Обука за интерпретација и целење кон подобри резултати.

Како може да одговори потрошувачот?

Кога потрошувачот ќе заврши со својата вечера и ќе остане на кафе, тогаш е соодветно време да го замолите да одговори на анкетата. Потрошувачот ќе одговори на прашањата на таблетот во живо. Откако ќе се внесат одговорите, вообичаено е да се почести потрошувачот и неговите/нејзините гости со кафе.

Доколку сакате потрошувачот да може да одговори од својот дом, на пример, поради брзање да го заврши ручекот, тогаш можете да ја активирате функцијата „Одговори дома“ во која што ја внесувате email адресата и Вашата анкета се праќа на адресата на Вашиот потрошувач. Пополнувањето на анкетата треба да биде наградено кога потрошувачот ќе се врати следниот пат.

Запознајте се со Оценувачот на храна, нашиот онлајн систем за коментари за ресторани и кафулиња.

Со помош на Оценувачот на храна можете брзо да поставите Анкета за потрошувачко задоволство за Вашите ресторан или кафуле. Се што е потребно е да ја поставите анкетата и да го инсталирате Оценувачот на храна на Вашите таблет или смартфон.

Овде можете да ја посетите веб страната на Оценувачот на храна.

Прочитај повеќе