РПМ-Резултат на промотори на мрежи

РПМ или Резултатот на промотори на мрежи го мери искуството на потрошувачите и го предвидува порастот на бизнисот. РПМ претставува кратка анкета којашто обично се испраќа на сите потрошувачи.

РПМ е основан врз скала од 11 поени од 0 до 10. Одговорите од 0 до 6 се Следачи, 7-8 се Пасивни додека 9-10 се Промотори.

Што претставува Резултататот на промотори на мрежи?

РПМ е основан врз скала од 11 поени од 0 до 10. Одговорите од 0 до 6 се Следачи, 7-8 се Пасивни додека 9-10 се Промотори.
Следачите не се заинтересирани да го зголемуваат купувањето ниту да ја унапредат услугата. Тие започнуваат да бараат конкурент и обично се обидуваат и со друга услуга доколку ја сметаат за подобра или поевтина. Пасивните се потрошувачите кои се задоволни со услугата но не се секогаш расположени да ги промовираат услугите доколку за истото им предложи од страна на нивните роднини, соработници или бизнис контакти.
Промотерите, од друга страна, се ентузијастите и задоволните потрошувачи. Тие шират добри гласини за Вашите услуги на што поголем број на луѓе.
РПМ се пресметува преку формула која се основа на %Промотори- %Следачи=РПМ
Промотори на мрежи, Резултат на промотори на мрежи и РПМ се заштитните знаци на Satmetrix Systems, Inc., Bain & Company, Inc., и Fred Reichheld.

Examinare може да Ви помогне.

Ние во Examinare можеме да и' помогнеме на Вашата организација да спроведе РПМ кај сите Ваши потрошувачи. Ќе Ви помогнеме со планирањето, воведувањето и анализата. Не постои граница во однос на големината на групите на потрошувачи, Сите наши системи се изградени за да спроведат РПМ неограничена големина на групи на потрошувачи, од 1000 до преку 100,000.
Како дополнување на оргиналната верзија нудиме надградена Услуга за промотори на мрежи преку којашто нудиме помош при обидот за враќање на стари потрошувачи и целење на вистинските предизвици во Вашиот бизнис.

РПМ- оргинална верзија

Оргиналната верзија на РПМ е основана на испраќање на РПМ анкета на сите активни потрошувачи. Активните потрошувачи потоа гласаат и, доколку сакаат. можат да додадат одредена порака преку нивниот коментар.
РПМ од Examinare ќе Ви помогне да закажете РПМ анкета за сите Ваши потрошувачи а ние исто така ќе Ви помогнеме при анализата на резултатите согласно Вашите барања.

РПМ- Надградена верзија

Надградената верзија на Examinare од РПМ ќе Ви помогне да добиете информации зошто Вашите неактивни потрошувачи станале неактивни. Коментарите преку РПМ анкетите можат да ги откријат причините за тоа зошто потрошувачите престанале да купуваат кај Вас и ќе Ви овозможат повторно да ги придобиете потрошувачите.

Комбинирајте го РПМ со посебно направена анкета за потрошувачко задоволство за да добиете попрецизен увид.


Examinare може да и' помогне на Вашата организација со РПМ и активно истражување за потрошувачи во форма на повеќе анкети за потрошувачко задоволство ориентирани кон индустријата, како и типични анкети за потрошувачко задоволство за старт-ап компании, претставништва и глобални компании.Ние нудиме решение без разлика на големината на Вашиот проект. Проверете го остатокот од нашите услуги преку притискање на менито или контактирајте не' на долунаведениот број за да ја дознаете предлог-цената.
Price Quotation

Price Quotation

Find out how Examinare can help you! One of our Examinare experts will contact you shortly to discuss your needs and how you can benefit from Examinare Solutions.

Fill in the form and we will contact you shortly.

Компанија *

Име *

Телефонски број (Пример: +46700000000) *

E-mail адреса *

Опишете ја услугата којашто би сакале да Ви ја овозможиме.(Откако e-mail пораката ќе биде примена, Вие ќе можете да прикачите датотеки кон email адресата што ќе биде креирана)

Проценет буџет
(Приближна цифра со валута) *

Анти-спам прашање

4+5= *

Newsletters from Examinare

Latest News