Решенија за ИПЗ (Индекс на потрошувачко задоволство).

ИПЗ „Индекс на потрошувачко задоволство“ е еден од најлесните и најмоќните алатки што можете да ги имате во Вашите анкети и прашалници. Комплексноста на ИПЗ може да биде предизвик, па затоа Examinare креира посебни решенија што функционираат заедно со нашатка Examinare Алатка за анкети и што можат да го прикажат Вашиот ИПЗ според прашањата во прашалникот. Пресметките можат да бидат прикажани во Вашиот CRM, Intranets или на местата што ги сметате за соодветни со помош на Examinare алатката за анкети или со претходно направените решенија од Examinare со вклучени ИПЗ пресметки.

Delivery Evaluator.

Нашата програма ги поканува Вашите потрошувачи да се изјаснат во однос на испратените продукти на компаниите што продаваат физички продукти или нудат услуги. Податоците за потрошувачите едноставно се пренесуваат од Вашиот систем и без потреба на комплицирани интеграции што можат да траат со часови. Техничката поддршка е вклучена во нашите услуги.

Можете едноставно да го поставите времето на одложување пред автоматизираната анкета за потрошувачи да биде испратена на Вашиот потрошувач. Исто така, можете да го активирате автоматскиот потсетник доколку Вашиот потрошувач не одговорил во текот на неколку дена.

Прочитај повеќе

Оценување на обуката

Оценете ги Вашите обуки со едноставниот за користење и автоматски софтвер за оценување на задоволство. Class Evaluator го пресметува Вашиот ИПЗ во зависност од часовите а Вие тогаш можете да преземете одредени активности според добиените информации.

Class Evaluator ги собира сите одговори во живо а Вие можете да ги видите сите резултати на еден екран. Доколку користите повеќе анкети, тогаш тие ќе бидат достапни како опција во прегледот на Резултатите. Class Evaluator исто така автоматски го пресметува ИПЗ за Вашите анкети. На овој начин можете лесно да комуницирате со Вашиот персонал за тоа што треба да се подобри со користење на ознака наместо со збунувачките процентуални пресметки.

Прочитај повеќе

Stay Evaluator

Се' е автоматско, а Вие можете да ги прочитате податоците во живо. Дознајте како можете да го подобрите престојот на Вашите гости со нашите едноставни за читање резултати со вклучен ИПЗ (Индекс на потрошувачко задоволство).

Оценувачот на престој може да испраќа анкети за следење на гостите на над 21 јазик. Доколку не владеете одреден јазик, ние можеме да Ви помогнеме со локализација и превод. Проверете ги нашите Про пакети.

Прочитај повеќе

Посебно направени решенија за ИПЗ коментари- скроени по мерка за Вашиот бизнис.


Како дополнување на редовните услуги што ги нудиме, исто така правиме и системи за ИПЗ пресметки по мерка што ќе Ви помогнат да го пресметате Вашиот ИПЗ и да се осигурате дека сте на правиот пат. Нискиот ИПЗ не е толку страшен колку што изгледа. Тоа е почеток на нешто ново- почеток на патот кон добивање на импресивни нешта потребни за Вашиот бизнис за да заработите повеќе и да ги задржите среќните и задоволни муштерии.

Trusted Worldwide

Price Quotation

Price Quotation

Find out how Examinare can help you! One of our Examinare experts will contact you shortly to discuss your needs and how you can benefit from Examinare Solutions.

Fill in the form and we will contact you shortly.

Компанија *

Име *

Телефонски број (Пример: +46700000000) *

E-mail адреса *

Опишете ја услугата којашто би сакале да Ви ја овозможиме.(Откако e-mail пораката ќе биде примена, Вие ќе можете да прикачите датотеки кон email адресата што ќе биде креирана)

Проценет буџет
(Приближна цифра со валута) *

Анти-спам прашање

2+2= *

Newsletters from Examinare

Latest News

Service quality survey with Delivery Evaluator.

When creating a service quality survey there is a lot of factors involved in the project. It is not something that you should take lightly. Templates and word files that you can download online are not...

Прочитај повеќе

What is churn rate? The Whycancel team answers.

Today churn rate has become a popular expression, before most call-centers and telemarketing was using it more than the average companies. With all the reaction of Covid-19 and when more and more companies...

Прочитај повеќе

New Design and new services - Happy 2021!

We all have had the turbulent year 2020, the Corona virus has made its impression in the world and making some businesses change their ways, some has stopped operations and some have scaled-down.We here...

Прочитај повеќе